');}

Site Planning

Ingress and egress to and from site are taken through remote controlled gates at the site via the existing service lane beside the Lagos-Ikorodu Road at Obanikoro in addition to another rear Olusoji Idowu Street in a back to back access formation. This site situation has been exploited effectively in the visual appreciation of the building from the access roads and well-articulated pedestrian and vehicular movement patterns.

Design Concept

It is our desire to create a unique landmark that is three-dimensionally exciting and at the same time befitting and functionally efficient. To achieve this, the interplay of two main characters has been employed. One is the additive and subtractive features in the building block. This gives strength, confidence and authority to the image created by the building. The other feature is solar glazing in curtain walling with aluminium composite panel cladding on the façade which gives a touch of modernity and sophistication to the building in a futuristic way. These two characters combine to give the effect of an ageless building.

 Structure

The structure is a simple frame system of reinforced concrete columns in pad foundation spanned by reinforced concrete beams and slabs. To these are added refill panels like curtain walling and sandcrete block walls to form enclosures. 

Ground Floor

Reception with visitors’ toilet (23 sq.m) is provided at the entrance level on the ground floor to access the main staircase and lift in a lobby in each wing (10 sq.m). The adjacent parking on same level accommodates 8 cars per wing (approx. 90 sq.m each) the common services (30 sq.m) at this level are the Drivers’ Lounge, the Switch Panel & CCTV Control room leading to the Escape Stair well.

Go to top